Obert el termini d’inscripció per a l’Open Creatiu de 2021

 


Els guanyadors del festival creatiu organitzat per l’Associació Empresarial de Publicitat s’anunciaran el pròxim 17 de juny en una gala retransmesa en temps real.

Barcelona, 20 d’abril 2021

L’Associació Empresarial de Publicitat torna a convocar l’Open Creatiu. El festival, que ja s’ha convertit en un referent del sector, i que determina quines són les millors campanyes publicitàries catalanes de l’últim any, arriba a la seva IV edició.

Les candidatures a les diferents categories es poden presentar fins al pròxim 26 de maig en la seva pàgina web.

Els guanyadors seran anunciats el pròxim 17 de juny en una gala retransmesa en temps real a causa de la pandèmia.

L’Open Creatiu centra la seva atenció en les idees creatives. Sense límit pressupostari per a l’execució de les campanyes.

Un jurat representatiu del sector de la comunicació

L’elecció dels guanyadors anirà a càrrec del jurat mixt, format per 9 membres amb una àmplia experiència en el sector de la comunicació i presidit per en Álvaro Montoliu, president i fundador d’AMT Comunicació, una de les agències “indies” catalanes amb més rellevància en el panorama actual. “De res serveix una gran idea si no hi ha un anunciant valent que decideix dur-la a terme. Per això, per a aquesta nova edició de l’Open Creatiu, hem considerat un jurat mixt format per agències i anunciants: un binomi fonamental per a la creació i el creixement del nostre sector”, explica Montoliu, president del Jurat.

 

El jurat estarà format per

  • Álvaro Montoliu, president de Jurado i president d’AMT Comunicació
  • José Ángel Abancéns, president de l’Associació Empresarial de Publicitat
  • Philipp Fürst, CEO Medialog
  • Javier Rotllant, president executiu de Caher Màrqueting Services
  • Miquel Vidal, director de Màrqueting de Factor Energia
  • Álex Ferrer, director de Comunicació de l’Euroleague
  • Sergi Nebot, director de CTRL Publicitat
  • Victoria Ramos, delegada a Catalunya d’IPMark

 

 

L’Open Creatiu va néixer gràcies a l’Associació Empresarial de Publicitat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya davant la necessitat de donar visibilitat al gran talent publicitari a Catalunya. En les seves tres primeres edicions, el certamen va sumar més de 500 peces presentades.

Sobre l’Open Creatiu: L’Open Creatiu va néixer en 2018 amb l’objectiu de treure a la llum el talent creatiu català. És un festival accessible a tots; grans, mitjanes i petites agències. Un Festival que dona rellevància a la publicitat i la creativitat de les agències catalanes.

 

20 abril, 2021|Open Creatiu, OpenCreatiu|0 Comentaris

L’Associació Empresarial de Publicitat demana posar en valor la creativitat, la internacionalització i la digitalització per recuperar l’economia

 

Tot i que el sector de la publicitat ha estat un dels grans perjudicats de l’actual crisi, des de l’Associació Empresarial de la Publicitat es mostren optimistes amb la recuperació del sector de cara al 2022.

 

Barcelona, 14 d’abril de 2021

L’Associació Empresarial de Publicitat ha protagonitzat avui una nova sessió del IV Congrés de Pimes de Catalunya que organitza Fepime Catalunya amb l’objectiu d’analitzar l’estat actual de la pime catalana i elaborar un memorial de propostes de millora que es lliurarà a les administracions.

El president de l’Associació, José Ángel Abancéns ha afirmat que el sector de la publicitat ha resultat molt perjudicat per la crisis provocada per la pandèmia. “La baixada de la inversió en publicitat durant el 2020 ha estat del 22% en el mercat general, tot i que hi ha sectors com l’energia, la neteja o l’esport que han pujat”.

En aquesta línia, el Sr. Abancéns ha explicat que el sector està molt atomitzat a Catalunya ja que un 96% de la facturació en publicitat es concentra a Barcelona mentre que Girona representa un 2%, Tarragona un 0,8% i Lleida un 0,5%.

Durant la seva intervenció, Raul Gilabert, membre junta directiva de l’Associació i General Manager d’Integrated Media + Creativity, s’ha mostrat optimista en la recuperació del sector de cara a finals d’any i el 2022. “Així com l’any passat moltes empreses van destinar la partida de publicitat a recuperar múscul financer, ara es comencen a posar en marxa plans de mitjans i campanyes que, tot i que no sabem quan es podran activar, ja demostren una certa recuperació”, ha assegurat.

Pel que fa a la digitalització, Gilabert ha defensat que no és la causa si no un efecte del fet que les empreses s’han adonat que necessiten conèixer els seus clients. “El Big Data és la capacitat de conèixer els teus clients, d’estructurar tota la informació que tens per poder-la analitzar. I aquest és un gran repte per implementar una correcta digitalització”. Així, moltes empreses ja no necessiten la figura de l’intermediador i es comuniquen directament amb els seus clients a través de canals digitals perquè coneixen els seus perfils i les seves necessitats.

Gilabert també ha destacat la importància de la internacionalització. Un repte que, lligat amb la digitalització i la creativitat, pot permetre a les empreses recuperar la quota de mercat perduda i alhora obrir-se nous camins en altres països.

Una altra de les preocupacions exposades és el poc valor que es dona a la creativitat. “La creativitat ha d’estar al centre de l’univers de qualsevol empresa que vulgui prosperar”, ha afirmat Gilabert. En aquesta línia ha exposat que els qui han d’apostar per la digitalització, la internacionalització i la creativitat són aquells que estan a l’equip directiu. “Les pimes han de fer autocrítica per veure si les persones que estan al càrrec de l’empresa estan preparades per fer front a allò que volen ser d’aquí a 5 anys. I en molts casos, cal un canvi generacional”.

Altres inquietuds que s’han posat damunt la taula són la polaritat del sector de la publicitat, amb empreses cada cop més tecnificades; la creixent consciència social, amb una audiència cada cop més compromesa o el blockchain com a eina de democratització dels ingressos a internet.

 

Les pimes, clau de la recuperació

El IV Congrés de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya 2021 finalitzarà el 15 de juny a la seu de Foment del Treball acompanyats pels principals actors econòmics de Catalunya. El congrés consta al voltant de 20 trobades amb 24 organitzacions territorials i sectorials de Catalunya.

La presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, té l’objectiu d’establir un diàleg per abordar les preocupacions de les pimes en aquest context excepcional, així com, debatre sobre possibles accions que puguin facilitar una recuperació empresarial resilient, digital i sostenible. De fet, el lema de les trobades és “Resiliència, digitalització i sostenibilitat, les claus per a la recuperació de la pime catalana” i el propòsit és conèixer de primera mà la realitat i les necessitats de les pimes catalanes després d’un 2020 marcat pel pas de la pandèmia.

Sense dubtes, la Covid-19 no només ha saturat el sistema sanitari català, sinó que també ha condicionat l’activitat empresarial, derivant en una crisi econòmica que es continua allargant en el temps a causa de les mesures restrictives que els governs han anant aplicant amb l’objectiu d’evitar la propagació de la malaltia.

Les trobades a les diferents organitzacions estan programades com a sessions de treball per recollir les principals dificultats i reptes de les pimes en els diferents àmbits com pot ser, infraestructures, finançament, fiscalitat, innovació, internacionalització, relacions laborals, consum energètic, tràmits administratius, formació o competència deslleial, sempre des de la perspectiva de la pime.

Les conclusions de les sessions permetran redactar un document que reculli les principals inquietuds de cada sector i territori per millorar l’activitat empresarial.

15 abril, 2021|Noticies|0 Comentaris

25% de descompte al PUBLICISTA

OFERTA DE SUBSCRIPCIÓ D’UN 25% Al PUBLICISTA
per als socis de l’Associació Empresarial de Publicitat

El Publicista, mitjà de comunicació especialitzat en publicitat, comunicació i màrqueting, ofereix als socis de l’Associació Empresarial de Publicitat una oferta de subscripció que consisteix en un 25% de descompte en la subscripció en cadascuna de les modalitats.

La versió impresa+digital, que es compon de 20 números de la revista impresa i tres anuaris especials de Marques-Anunciants, Agències de Publicitat i Recerca-Data, també en l’edició digital, té actualment un preu de 250 euros. Per part seva, la versió digital a través de PDF’s en línia enriquida, està disponible per 100 euros.
A més, en activar qualsevol de les subscripcions rebran gratis el número Selecció d’Agències 2020, valorat en 25 euros.

Els interessats poden sol·licitar més informació en el correu: suscripciones@elpublicista.com o trucant al telèfon 91 208 66 60 (Carlos Venegas).

11 març, 2021|Noticies|0 Comentaris

Estudi Inversió Publicitària 2020


El 4 de març s’ha presentat, de manera virtual l’Estudi 2020 de la Inversió Publicitària a Catalunya que realitza cada any l’Associació Empresarial de Publicitat, (Gremi des de 1926) i està patrocinat per la Generalitat de Catalunya. El Gremi ha encarregat aquest estudi a Media Hotline i Arce Media.
Segons l’Estudi, la inversió publicitària dels anunciants amb seu a Catalunya, ha descendit un 17,4%, en concret l’any 2020 la inversió va ser de 1.215,1 milions d’euros.

La inversió publicitària en el conjunt d’Espanya ha descendit pràcticament al mateix nivell que els anunciants catalans.

Els mitjans catalans han rebut en 2020, 247,1 milions d’euros, un 25,1% menys que en 2019.
El 46.3% de la inversió en mitjans catalans és per a la Premsa, 17,1% per a la ràdio, 16,1% per a televisió i el 12,8% per a la publicitat exterior. La inversió publicitària en mitjans digitals representa el 22,7% de la inversió total.

 

A les persones que resideixen a Catalunya els arriba publicitat de mitjans catalans i d’altres mitjans que tenen implantació en tota Espanya, contant el que arriba per un i un altre conducte, en 2020 va arribar l’equivalent a 1.210,6 milions d’euros, un 15.2% menys que en 2019.

Aquesta inversió que arriba a Catalunya suposa el 22,2% de la inversió del conjunt d’Espanya. Si comparem aquesta inversió publicitària que va impactar en els catalans (22,2%) amb el pes de la població catalana (16,0%) i el pes del consum en la llar (19,4%), conclourem que els anunciants confien més en la potencialitat del mercat català que en la de la resta d’Espanya.

 

DESCARREGAR ESTUDI CATALUNYA I ESPANYA SOLS SOCIS

 

DESCARREGAR ESTUDI CATALUNYA I ESPANYA NO SOCIS

 

THINK DISRUPTIVE

THINK DISRUPTIVE

 

4 dijous de març i 1 d’abril de 20 a 22h

Curs online de creativitat impartit per Richard Wakefield i Ricardo Terrades. L’objectiu del curs és ensenyar a pensar de forma disruptiva. El curs compta de 5 sessions amb l’avaluació d’un jurat professional del món de la publicitat.

Tots els socis gaudiran d’un preu especial pel curs de 90€.

INSCRIPCIONS: rterrades@unamoscaenmisopa.com

MÉS INFORMACIÓ

13 gener, 2021|curs online|0 Comentaris

PREMIS MESTRES DE LA COMUNICACIÓ 2020


Premis Mestres de la Comunicació 2020, està organitzat per l’Associació Empresarial de la Publicitat, i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.
Enguany, com a reconeixement als extraordinaris mèrits de divulgació, formació i practica professional. Hem premiat a tres professionals del món de la publicitat, les relacions públiques i el periodisme.

 

JOSÉ MARTÍNEZ-ROVIRA VIDAL – PUBLICITAT

Barceloní, economista de formació, soci fundador, al costat de Leopoldo Rodés de Media Planning Group, fundada en 1978, una de les signatures de compra de mitjans líders en el món, és la xarxa més gran dins del segment Havas Media Group, amb seu a París. President del Patronat de la Universitat Ramon Llull Fundació, fins a novembre de 2020. La seva gran implicació en el món universitari, juntament amb la seva gran carrera professional li fan ser gran mereixedor del premi als Mestres de la Comunicació.

 

KATHY MATILLA – RELACIONS PÚBLIQUES

Doctora en Comunicació i màster a Comunicació Social per la Universitat Ramón Llull (URL) de Barcelona; diplomada en Relacions Públiques i llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (UB); i màster en Màrqueting per ESADE Business School (URL).
Ha sigut professora d’estratègies de comunicació per als graus de publicitat i relacions públiques en la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramón Llull (URL) i també és membre del grup de recerca conjunt “Digilab: Mitjans, Estratègia i Normativa”.
Ha format part de les Juntes Directives del Col.legi de Publicitaris i Relacions Públiques i també de Dircom Catalunya.

 

ALBERT SÁEZ I CASAS – PERIODISME

Doctor en periodisme per la Universitat Ramon Llul. Professor titular de Sociologia de la comunicació en la Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull, Ha estat vicerector de la Universitat Ramon Llull encarregat de l’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior. Ha estat secretari general de Mitjans de comunicació de la Generalitat de Catalunya i va ser elegit president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals Va ser també vicepresident d’Opinió Catalana, president del grup Gaziel, tresorer de la Societat Catalana de Comunicació de l’Institut d’Estudis Catalans, membre dels patronats de la revista Cavall Fort, de la Fundació Joan Maragall, de la Fundació Cassià Maria Just i de la Fundació del Baròmetre de la Cultura i la Comunicació. Actualment és el Director del Periodico de Catalunya i del Sport.

 

Els premis Mestres de la Comunicació són un reconeixement del món acadèmic i el món professional a les persones que han destacat en els sectors de la publicitat, les relacions públiques i el periodisme, no sols pels seus èxits professionals, sinó pel seu esforç divulgador en l’àmbit de la formació i el seu compromís en el desenvolupament i les institucions que representen els professionals de la comunicació. Aquesta combinació d’experiència, compromís i vocació educativa els fa mereixedors del títol de mestres de la comunicació.

Acord amb K·Factor Technologies

 

L’Associació Empresarial de Publicitat ha arribat a un acord amb K Factor Technologies, empresa de tecnologia especialitzada en sistemes d’informació, per ajudar a les agències a adaptar-se als nous temps i preparar-se pel futur. Un dels acords són descomptes especials per associats amb el programari del mercat per a agències de publicitat i comunicació, un sistema cloud que permet de manera simple, amigable i fiable la gestió completa d’una agència de publicitat o comunicació: des del control de registre horari fins a la gestió de projectes passant per CRM, gestió d’ofertes, gestor documental, beneficis de projectes, mòduls decisionals

Una eina completa, modular i orientada tant a agències petites com mitjanes o grans.

Per més informació visitar http://intranetagencias.wearekfactor.tech/ o posseu-vos en contacte amb l’Associació.

 

28 octubre, 2020|Noticies|0 Comentaris

Premi Ricarte 2020

Richard Wakefield, guardonat de la novena edició del Premi de Creativitat José Maria Ricarte.

RichardWakefield

El Premi Ricarte no s’atura amb la Covid, de la mateixa manera que Richard Wakefield mai deixarà d’aportar el seu gra de sorra a la publicitat i a la societat.

Richard va fundar el 2006 l’associació solidària “Publicitarios Implicados”, amb l’objectiu de donar veu a les micro ong’s i a les malalties minoritàries.

La seva feina ha consistit a crear campanyes de comunicació per recaptar fons, aconseguir socis i sensibilitzar a l’opinió pública. En els seus catorze anys d’existència, “implicados” ha treballat de forma gratuïta per valor de 50.000.000 d’euros i ha aconseguit 9 premis de creativitat.

En els pròxims dies anunciarem la data de celebració.

13 octubre, 2020|Premis Ricarte|0 Comentaris

La revolució 4.0 dels mercats ambulants

Clica per veure el programa

Els mercats ambulants superen el 2.000.000€ de venda anuals en tot l’estat però la lenta transformació digital i la Covid-19, posen en perill aquest sector del comerç.

L’Associació Empresarial de Publicitat amb el suport de la Generalitat de Catalunya ofereix un curs de 120 hores adreçat a emprenedors i innovadors que puguin oferir projectes per millorar la situació dels mercats ambulants amb eines tecnològiques i crear així la seva pròpia empresa.

Aquest curs es realitzarà de manera online i serà subvencionat per la Generalitat de Catalunya i co-finançat per part del FSE. En ell coneixeràs eines d’eficiència energètica, sistemes d’innovació de serveis digitals, sistemes de fidelització … I tot això anirà complementat d’un altre bloc què se centrarà en l’àmbit de l’emprenedor on s’oferiran coneixements sobre: Assessorament jurídic-legal per crear una empresa, assessorament en comunicació, informació de subvencions per empreses de nova creació, coaching i assessorament financer i sempre podràs disposar de tutories en línia per resoldre tots els teus dubtes.

El Curs s’ofereix per diversos professionals del sector. Dins del primer bloc tecnològic podràs comptar amb els professionals:

• Jordí Bardají: Llicenciat en ciències químiques. Postgrau de programació, robòtica i disseny i impressió 3D. Màster en Intel·ligència Artificial.

• Jordi Marín: Ex-CEO de Microsoft Catalunya. Membre independent Consell Administració ADI (Agència pel Desenvolupament i Inversió) del Govern d’Andorra. Membre del consell assessor digital de HUAWEI. Postgrau Comptabilitat de Costos i Control de Gestió . Postgrau Direcció Organització i Sistemes d’informació. Direcció Estratègica Col·laboració Publico-Privada

• Carlos Martí: President de Gescomer (Associació Espanyola de Mercats Ambulants). Membre directiu d’UNECA.

• Gil Matas: Consultor Extern Departament de Composites Btech. Serveis de producció i enginyeria enfocada a realitzar projectes de disseny i desenvolupament de productes basats en els materials compostos aportant a la indústria el coneixement específic d’aquesta tecnologia. Màster en modelatge digital per a transport i producte

El segon bloc dedicat a l’emprenedoria la impartiran:

• Agustin Correa: Expert en Branded Content, Estratègies Corporatives i Branding-Màrqueting Digital. Màster en Màrqueting i Comunicació Digital. MBA / esment en Coaching i Publicitari.

INSCRIURE
VEURE EL PROGRAMA

 

 

23 setembre, 2020|curs online, Noticies|1 Comentari

El superpoder dels valors

El superpoder dels valors

 

 

Si aquesta pandèmia ens està ensenyant alguna cosa, és que hem de ser valentes i enfrontar-nos a les nostres pors, amb cautela, però també amb decisió, per a superar aquesta situació tan adversa i incerta. Quedar-nos parats no és una opció.

És el moment de buscar en el nostre ADN, de fer introspecció i descobrir el que realment ens fa autèntics. Pot ser que a això ja se’n digués “valor diferencial” o “valor afegit” però el que realment cal buscar és el nostre “valor veritable”.

Jo vaig estar, com tantes altres, enamorada de Superman. Aquest “morenazo”, pentinat amb ulls blaus i infrarojos i vaig portar “marcón” que li permetia volar i salvar al món dels dolents. Fins que em vaig adonar que sense el seu kryptonita no era ningú i vaig començar a interessar-me més pel reporter sense ínfules, una cosa maldestra, amb ulleres i algun tic, que hi havia darrere d’ell, l’autèntic superheroi.
Perquè el veritable valor de Superman no era que pogués volar o refredar el planeta amb el seu alè (quin bé ens vindria ara, dit sigui de pas), sinó la humilitat. Un valor que li permetia posar les seves habilitats al servei de les causes socials.
I això és precisament el que necessiten comunicar les empreses en aquests moments, el seu valor veritable. Descobrir el Clark Ken que porten dins per a trobar en ell la seva força per a salvar al món dels vilans. Podria semblar un contrasentit de valorar la veritat o la humilitat en l’era de les xarxes socials, on s’abusa sense autocontrol del “postureig”, de “l’autobombo” i fins i tot de la falsa humilitat. Al contrari, explicar el valor veritable de les marques és avui una necessitat.
Un valor veritable que els consumidors perceben i aprecien quan és autèntic, real, quan sali de dins. Però que menyspreen profundament quan s’utilitza per a maquillar imperfeccions o amagar defectes, sense que darrere hi hagi res més que això de sempre o, simplement, res. És precisament aquesta veritat de la marca la diferència entre l’amor i l’odi a aquesta.
En un món on la informació i la desinformació es barregen a parts iguals és fonamental explicar el valor veritable de les nostres marques: qui hi ha darrere, els seus orígens i la seva veritable història, en què creu la marca, quins gustos té, com es diverteix i com s’avorreix, amb qui… És la veritable personalitat de la marca la que transmet emocions i connecta o no amb el públic. El que diem que som no és creïble si no es percep com a real. Dit d’una altra manera, la transparència és un valor en alça que aporta veritat i autenticitat a les marques.
Perquè Superman al cap i a la fi era fum, una creació kryptoniana sense ànima si no fos pel seu veritable jo, Clark Ken, un superreporter molt real.

Sílvia Rodríguez
Responsable de direcció estratègica
LaChincheta Comunicación

10 setembre, 2020|Noticies|0 Comentaris