Curs Keynote 2018

Keynote és un curs innovador que té com a finalitat fer potenciar els teus coneixements i millorar els teus projectes d’una manera simple i creativa.

És veritablement una eina per poder personalitzar el teu treball, crear material didàctic, vídeos, taules per les teves xarxes socials, sintetització d’idees, creació de plantilles i descobrir molts recursos més.

El curs disposa de 4 nivells i cal disposar d’un Mac o iPad propi per realitzar-lo.

Tota la informació Aquí

19 setembre, 2018|Noticies|0 Comentaris

Exposició ”Barcelona, la façana del cinema pintura i setè art” Col·lecció Josep Maria Queraltó

Aquesta magnifica exposició, organitzada per La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó s’inaugurarà al Reial Cercle Artístic-Institut Barcelonès d’art el proper dia 19 de Juliol de 2018 i podrà ser vista fins al dia 12 d’Agost.

Sens dubte una exposició que mostra el lligam de la ciutat de Barcelona amb el cinema des dels seus orígens.

Gaudeix d’un recorregut per les sales més emblemàtiques que ha tingut la capital catalana i descubreix una de les Col·leccions privades més importants d’Europa, amb més de 20.000 peces.

 

 

 

16 juliol, 2018|Noticies|0 Comentaris

L’Associació Empresarial de Publicitat celebra la 7a edició del Premi Ricarte

El Molt Honorable Sr. Pasqual Maragall ha estat guardonat amb el Premi de Creativitat José María Ricarte 2018

La 7a edició del Premi Ricarte, iniciativa del president de l’Associació Empresarial de Publicitat, el Sr. José Ángel Abancéns, va tenir lloc el passat 27 de juny a Foment del Treball Nacional i ha estat, potser, la més emotiva de totes les edicions celebrades.

PREMI.RICARTE_18__0496

(A la foto: Sr. Enric Casas, Sr. José María Casanovas, Sra. Diana Garrigosa, Sr. Miquel Gamisans, Sr. Ángel Abancéns)

En un acte presidit pel Sr. Miquel Gamisans, Secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, els assistents van gaudir dels relats de José María Casanovas, ex editor del Diari Sport, i Enric Casas, exdirector d’Alcaldia i Comunicació Corporativa de l’Ajuntament de Barcelona, sobre la part més humana del Sr. Hble. Sr. Pasqual Maragall.

El Sr. Casanovas en el seu discurs va suggerir a l’Ajuntament de Barcelona, sobre la normativa que fixa atorgar noms de carrers a personalitats un cop han traspassat, que se li doni al Sr. Maragall en vida, fent una excepció, de la mateixa manera que ell va ser un Alcalde excepcional.

El trofeu va ser recollit per la Sra. Diana Garrigosa, dona del M. Hble. Sr. Pasqual Maragall, que, en les seves paraules d’agraïment va recordar que, com el seu Pasqual diria ”no hauria pogut fer res sol, que les persones del seu entorn són qui van fer l’esforç d’estampar les seves idees”

Esteu convidats a veure la resta de les fotografíes d’aquesta emotiva entrega aqui 

4 juliol, 2018|Noticies|0 Comentaris

Ángel Abancéns, Premi a la Trajectòria per l’impuls de la Publicitat Social

El Festival Internacional de la Publicitat Social, Publifestival, va arribar a la seva 12a edició carregat de grans emocions, entre elles el guardó al nostre president, el Sr. Àngel Abancéns, Premi a la Trajectòria per l’Impuls de la Publicitat Social. 

 

L’espectacular Teatre Fernando de Rojas a Madrid, va ser l’escenari del gran “Festival de les Emocions”, un festival que reuneix cada any als millors de la publicitat internacional que demostren que un món millor és possible a través del gran poder que la publicitat poseeix.

Amb un ple absolut i presentat per la famosa i carimàstica cineasta Mabel Lozano, que va ser la conductora d’una meravellosa Gala a la que es van viure grans moments, com el Premi d’Honor a Juan Ramón Plana, el Premi a la Trajectòria per l’Impuls de la Publicitat Social al José Àngel Abancéns, el Premi a la millor Iniciativa Social que va recaure a “Mujeres Creativas” o el Premi Publifestival TV a la cantant més compromesa que aquest any va ser per Cristina del Valle.

Tota la informació sobre la gran nit aquí

19 juny, 2018|Noticies|0 Comentaris

Programa #NewTalent

L’èxit de la teva carrera professional pot estar aquí

L’objectiu de NEW TALENT és oferir al talent amb ganes d’experimentar l’emprenedoria – en un àmbit no abordat fins ara, el marítim i marí-, un Programa rigorós d’emprenedoria territorial especialitzada (Programa primer de pre-acceleració), emmarcat en el Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya.
Entitats de reconeguda experiència en acceleració de StartUp’s como ara: la Federació d’Empresaris del Mar IVEAEMPA, l’Associació Empresarial de Publicitat, Associació de Polígons dels Plans, el Club Segle XXI o plataformes com ara el Port de Barcelona o el Port nàutic de Torredembarra, han sumat el seu coneixement per organitzar i oferir el Primer programa de contingut merament pràctic d’emprenedoria Blava: Marítima-Marina.

La Hackathon com a procés de selecció

Per seleccionar el millor talent promourem a títol personal: “si tens imaginació, ets una persona compromesa i et il·lusiona viure l’experiència de ser emprenedor” et convidem a que participis en una Hackathon el 14 de setembre a l’Hotel Alimara on 10 consolidats mentors llançaran 20 reptes al conjunt dels participants.

 

Calendari del Programa #NewTalent 2018

  • 14 dies amb totes les despeses pagades a un Alberg de Catalunya amb una plantilla d’excel·lents mentors que els ajudaran a desenvolupar la idea de negoci. 110 hores.  21-25 setembre/11-15 octubre/31 octubre -04 Novembre
  • 4 dies treballant en les plataformes marítimes dels Ports de Barcelona (pesquer i nàutic) i del Port nàutic de Torredembarra com a elements de testeig de la idea de negoci. 32 hores (setembre a novembre)
  • 5-10 dies en funció de les hores destinades per dia, de mentoratge personalitzat per accelerar la idea de negoci i optar a l’accés al finançament que permeti posar la proposta emprenedora en funcionament. 100 hores a l’equip emprenedor (setembre a novembre)

 

El curs està disponible per a 20 persones.

 

Vols saber més? Descarrega tota la informació

11 juny, 2018|Noticies|0 Comentaris

L’Associació et regala una beca del 50% al proper Curs Intensiu d’Estiu de Complot Escola de Creativitat Barcelona

BECA A COMPLOT ESCOLA DE CREATIVITAT BARCELONA
L’Associació et regala una beca del 50% al proper Curs Intensiu d’Estiu de Complot Escola de Creativitat Barcelona.

Si sempre estàs “a punt” de terminar el teu Portfoli, però t’has plantejat Setembre com a data límit per començar la teva recerca de feina, this is your big brake for a chance!

Et donem l’oportunitat d’obtenir una Beca del 50% al Curs Intensiu d’Estiu de Complot Escola de Creativitat Barcelona.

Si creus que t’ho mereixes i que el teu book no pot seguir esperant per veure la llum… envia’ns la millor peça del teu Portfoli actual*, i la teva vida pot canviar en tans sols un mes!Tens temps per enviar el teu material fins el dijous 14 de juny de 2018. Un jurat de creatius escollirà el guanyador i automàticament podràs començar el procés de matriculació.

Per participar és molt important que facis arribar la feina que seleccionis a barcelona@escuelacomplot.com amb l’assumpte “Vull la meva beca de l’Associació”, aclarant el nom complert, número de DNI i telèfon de contacte.

Envia ja el teu material!
*Pots enviar un enllaç o un pdf de no més d’1Mb
6 juny, 2018|Noticies|0 Comentaris

Presentació del llibre “MMLB. Nosotros, los persuasores”

Avui hem reunit de nou a Joaquim Lorente i Marçal Moliné, amb motiu de la presentació del llibre “MMLB. Nosotros, los persuasores”, realitzat per Sergio Rodríguez de La Historia de la Publicidad.

Lorente i Moliné han explicat diverses anècdotes de la seva època a MMLB, davant una sala plena de nombrosos seguidors dels dos publicitaris.

A la presentació s’han exhaurit els llibres a la venda, però pots fer-te amb un exemplar enviant-nos un correu a info@associaciopublicitat.com . El preu de llibre pels nostres associats és de 25 euros.

“MMLB. Nosotros, los persuasores”, la història de l’agència que va canviar el curs de la publicitat espanyola.

El 1971, la història de la publicitat espanyola va tenir un punt d’inflexió que va canviar la mateixa a les dècades següents. Marçal Moliné, Miquel Montfort, Joaquim Lorente i Eddy Borsten van fundar MMLB, l’agència que no només va donar la volta al paradigma creatiu publicitari a Espanya, sinó que va revolucionar la manera de gestionar la publicitat i la forma de retribuir-se. A més, els dos pares de la creativitat moderna, com eren Lorente i Moliné, s’assentaven a treballar junts sota un mateix sostre.

Des del 23 d’abril està a la venda “MMLB. Nosotros, los persuasores”, l’obra que recull, per primera vegada, la història de la llegendària agència. Escrit per Sergio Rodríguez, fundador del Centre de Documentació Publicitària – i editat per la mateixa institució – , i prologat per Joaquim Lorente i Marçal Moliné, el llibre arrenca amb més d’una vintena de testimonis personals escrits per publicitaris, que avui son mestres per tots, com Agustí Elbaile, Joan Campmany, Tito Muñoz, Ricardo Pérez, Ramón Roda o Ricardo Rousselot, entre d’altres. Així mateix, inclou el diari que els quatre fundadors van estar portant durant quasi  el primer any de vida de l’agència i que per primera vegada surt a la llum. Un recorregut pels seus millor treballs o desenes de lúcides reflexions rescatades dels seus memorables anuaris, entre d’altres continguts, completen una obra imprescindible a la biblioteca de qualsevol publicitari d’aquest país -provingui d’agència, anunciant, agència de mitjans, productora, comunitat docent o de qualsevol de la interminable llista d’àrees que configuren el nostre sector-, així com dels estudiants que en breu sortiran a la professió.

16 maig, 2018|Noticies|0 Comentaris

Conveni de Col·laboració amb la Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó

 

La nostra Associació va firmar el passat 3 de maig un conveni de col·laboració amb la Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó. L’acte, celebrat a la seu de la nostra entitat, va  comptar amb l’assistència dels dos signants, Àngel Abancéns, president de l’Associació i Maria Luisa Pujol, directora la Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó. A l’acte, també van estar presents Marta González, directora de Marconta Comunicació i membre de la junta directiva de l’Associació, Alfonso Pena Ruiz, director general de l’Associació, i Jorge S. Bonet, president de la Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó.

L’acord firmat inclou aspectes com la col·laboració en activitats culturals i educatives relacionades amb l’audiovisual i la defensa de la part tècnica o el compromís de donar suport a aquelles iniciatives dutes a terme per la Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó que puguin fer possible la realització d’un espai museístic referent a nivell internacional dins el territori espanyol, prenent com base la Col·lecció Josep M. Queraltó, eina fonamental per la difusió, protecció i respecte de la cultura i educació audiovisuals, sent de gran importància preservar l’esmentada col·lecció.

La Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó fou creada per Josep Maria Queraltó, procedent del sector de l’exhibició, a Barcelona, el 6 de juliol de 2010, després de més de 35 anys de preservar i col·leccionar material cinematogràfic i audiovisual. Té dos objectius principals: la defensa de la tècnica cinematogràfica i la creació d’un espai museístic interactiu i educatiu per tots els públics en Europa format per la Col·leccioó Josep M. Queraltó, formada per més de 20.000 peces, sent actualment una de les col·leccions privades més importants d’Europa.

7 maig, 2018|Noticies|0 Comentaris

El sector de la comunicació crearà ocupació durant l’any 2018

La recuperació general de l’economia impulsarà aquest any el creixement de les empreses de comunicació, que tenen previst tornar a crear ocupació malgrat els complexos processos de reconversió que estan vivint algunes grans companyies. Aquesta és una de les conclusions de l’estudi Outlook Blanquerna 2018 que es va presentar ahir 24 d’abril al Palau Macaya de Barcelona. L’informe està dirigit per l’Institut de Recerca de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i compta amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”.

L’experiència prèvia i la formació en habilitats digitals són les dues qualitats més valorades a l’hora de seleccionar els nous professionals, tot i que, en algunes especialitats, es demana també una predisposició a ajustar els salaris. Per a la realització de l’Outlook Blanquerna s’han comptabilitzat les respostes de 440 professionals de la publicitat, el màrqueting, el periodisme, la comunicació corporativa, la televisió i el sector audiovisual formats a Blanquerna i que treballen a les principals empreses de comunicació de Catalunya.

El futur de les empreses de comunicació passa, segons els enquestats, per adaptar-se a les exigències del usuaris en l’entorn digital, l’ajust dels costos i l’adaptació als canvis tecnològics, molt especialment la transformació digital. En aquest àmbit, l’aplicació del Big Data i l’Internet of Things marcaran l’estratègia dels pròxims anys. Amb tot, els professionals consideren que l’evolució de l’economia és el vector determinant del creixement del sector. Crida l’atenció que entre les preocupacions dels professionals del sector pesa encara molt poc la definició d’un nou model de negoci tot i les dificultats aparegudes arran de la desintermediació i l’aparició de nous operadors amb lògiques comercials noves.

Les empreses de publicitat són les que més estan notant la recuperació econòmica, les periodístiques estan centrades en l’adaptació als usuaris mentre que en l’audiovisual és molt forta la preocupació per la inestabilitat política com a conseqüència del pes que té el sector públic en la seva activitat. En aquest àmbit, l’adaptació a les Smart TV apareix com el principal repte en l’adaptació de la indústria audiovisual al nou entorn tecnològic.

Més informació: NdP Informe Outlook Blanquerna – Obra Social la Caixa

25 abril, 2018|Noticies|0 Comentaris

Academia de la Publicitat

Carta del nostre President, el Sr. José Ángel Abancéns:

Com saps, des de la nostra associació hem col·laborat des del seu naixement, ara fa deu anys, amb l’Acadèmia de la Publicitat, tant a títol personal com associatiu. No t’oculto que els inicis van ser durs i lluitem contra una certa incomprensió sobre el paper i la necessitat que la nostra benvolguda professió compti amb una institució com aquesta.

Afortunadament, hem superat aquesta travessia del desert i, sobre la base de l’aconseguit abans i amb l’impuls de la nova junta directiva que presideix el nostre estimat Pablo Alzugaray, comencem una nova i esperançadora etapa.

L’objectiu que ens mou segueix sent el mateix: elevar la percepció social de la publicitat a través del reconeixement dels millors professionals pel seu mèrit, integritat, generositat i exemplaritat, els nostres Acadèmics d’Honor, a més de per altres programes d’actuació que estem emprenent de relació amb les institucions i els nous professionals i la preservació del patrimoni publicitari espanyol.

La diferència és que ara disposem ja d’un “vestit” d’acord amb el que la institució vol representar: un nou imagotip, una nova pàgina web (www.academiapublicidad.org), etc.

Si t’explico tot això, que d’una manera o una altra ja ha estat recollit per molts mitjans, és perquè m’agradaria que et plantegessis col·laborar amb l’Acadèmia. Pots fer-ho com a soci individual (100 euros a l’any) o millor encara, com a soci empresa (600 euros a l’any i quatre representants individuals). És la manera més senzilla de retornar a aquesta meravellosa professió part del que ens ha donat.

Amb les aportacions dels socis organitzem la cerimònia de nomenament dels nous Acadèmics d’Honor, que aquest any se celebrarà en l’imponent saló d’actes de la RAE el 23 de maig, amb presència del director de la RAE i altes autoritats i a la qual podries acudir gratuïtament com a soci.

Altres destinacions de les aportacions dels socis són el programa de premis per a joves, o l’Oficina de l’Acadèmic d’Honor, amb la qual pretenem gestionar la presència dels nostres savis i sàvies als esdeveniments on se’ls requereixi, sempre en nom de l’Acadèmia de la Publicitat.

En fi, repeteixo, si alguna vegada t’has plantejat retornar a la publicitat part del que la publicitat t’ha donat, l’Acadèmia de la Publicitat és la manera més fàcil de fer-ho, sumant forces entre tots per fer grans coses. Fins ara hem estat pocs, però ja notem que aviat serem molts més i penso que tu hauries d’estar entre nosaltres. Si t’he convençut, a la pàgina web www.academiapublicidad.org trobaràs més informació i el formulari d’inscripció.

Una abraçada,

José Ángel Abancéns
President
PS: Entre els nous distintius també hem inclòs una preciosa insígnia de solapa en plata per als socis, que t’enviaríem després de rebre l’alta.

21 març, 2018|Noticies|0 Comentaris